Loonwerk

Binnen de loonwerksector voeren wij verschillende werkzaamheden uit die voornamelijk gericht zijn op de melkveehouderij. Door onze machines en ervaring proberen wij samen met u het hoogste rendement te behalen.

Sinds 1 januari 2020 hebben wij onze krachten gebundeld met Loonbedrijf Derks en Loonbedrijf Arts. Hieruit is Loonwerk Combinatie Land van Cuijk en Maasduinen ontstaan. Klik hier om naar de website van LvCm te gaan.

Grondbewerking

De bodem is de basis van uw ruwvoerteelt. De structuur, pH en organische stofgehalte zijn enkele punten die in orde moeten zijn. Door het gebruik van de juiste machine kan de structuur van de grond verbeterd worden. Onder andere door het strooien van gips, kalk en het verspreiden van vaste mest kunnen deze parameters beïnvloedt worden .

 

Zaaien

Wij beschikken over de juiste machines voor het zaaien van maïs, grasmengsels en verschillende groenbemesters. Een egaal en verkruimeld zaaibed is essentieel voor een goede opkomst van het gewas. Door het gebruik van GPS-gestuurde tractoren wordt het perceel optimaal benut.

Grasoogst

Binnen de grasoogst kunnen wij u voorzien in het maaien, harken, hakselen, oprapen en inkuilen.

Maïsoogst

Met onze Claas Jaguar 940 hakselaar bieden wij de mogelijkheid om zowel conventioneel als Shredlage te hakselen. Voor meer informatie over Shredlage kunt u hier klikken. Hier leest u meer over de ervaringen van het eerste seizoen.